A gerendaházak technológiájával készülő házainkat leggyakrabban kis alapterületű kerti házaknak, nyaralónak, irodának, garázsnak használják, de mérethatár nincs. Ezek a házak leggyakrabban sorozatgyártásban készülnek, típusházak is vannak, amelyeket személyre szabunk, de egyedi megrendeléseket is teljesítünk. Nagy előnyük a gyors helyszíni összeszerelés. Előzetesen vagy akár utólag is hőszigetelhetőek, ha a nyaralót mégis lakóházzá szeretnénk alakítani.

Felhasználás

Rendeltetésüket tekintve a kissebb házak lehetnek kerti házak, szerszámtárolók, kempingházak, vásári bódék, garázsok, irodák, de nagyobb változatban nyaralóként vagy akár lakóházként is üzemelhetnek.

product

Nyaraló

Kempingház

Garázs

Szauna

Pavilon

Szerszámtároló

Falszerkezet

A házak falszerkezetét az egymásra fél elemnyi eltolással rakott, vízszintes elemek képezik Falvastagságukat tekintve lehetnek 25, 40, 70, 90 vagy akár 110 mm vastagságúak.

A 25 mm vastagságú elemeket szimpla falccal gyártjuk, az ebből épülő házak maximális ajánlott mérete 3x3 méter. Nagy tömegű fedél anyag használata ebben az esetben nem ajánlott, leggyakrabban bitumenes zsindelyt vagy fémlemez fedést alkalmazunk.

A 40 mm vastagságú elemek dupla falccal készülnek, itt az ajánlott maximális házméret a 7x10 méter.

A 70 mm-nél vastagabb gerendákból készült házak mérete nagyobb, ezeket nyaralóknak, vagy akár lakóházaknak ajánljuk.

Product

Alapozás

Alapozás tekintetében itt is több lehetőség közül választhatunk. Terepviszonyok függvényében választhatunk síkalapot, sávalapot, de egy kiegészítő önhordó fafödém segítségével akár cölöpalapot is.

product
product

Hőszigetelés

A házakat a fa szerkezeti fal belső oldalán szigeteljük (akár utólag is megoldható a hőszigetelés). A hőszigetelés egy kiegészítő fa vázszerkezet közé kerül. Típusát és vastagságát a megrendelő és a tervező közösen döntik el attól függően, hogy milyen energetikai követelményeknek szükséges vagy szeretnének megfelelni.

Nyílászárók

Külső nyílászárók 68 mm vastagságú lucfenyő tok profillal készülnek, kétrétegű üvegezéssel. Magas minőségű olasz AGB vasalatokat használunk. Részletesebb információt a nyílászárók menüpont alatt talál.

Tovább
product